welkom

 

Leuk dat u onze website komt bekijken, graag stellen wij ons even voor.

Wij zijn Koos en Ida Huizinga en de eigenaren van kennel 'of Northern Strain'.

EV001Eigenlijk is kennel niet het juiste woord want onze honden leven in en om ons huis samen met onze andere dieren. Beide opgegroeid met honden ging de belangstelling van Koos al vroeg uit naar de duitse herdershonden en die van mij naar de jachthonden en met name naar de retrievers.

Koos ontwikkelde al snel een grote voorliefde voor het werken met de honden. Hij volgde verschillende cursussen op het gebied van opleiding en training en behaalde met zijn eigen honden o.a. VH3 en Cynophilia GG3 diploma's.

Daarnaast was hij mede-oprichter van VDH-kringgroep Hoogezand, vervulde verschillende bestuurs- en instrukteursfuncties en geeft nog steeds met veel plezier diverse G.en G. cursussen zie hondenschool.

In 1979 ging een lang gekoesterde wens van mij in vervulling met de komst van onze eerste golden retriever pup uit de 'from the Golden Friends' kennel -'Nienke'. Samen met haar bezocht ik shows, werd steeds enthousiaster en een A.K.K.- en E. en B. cursus volgden met succes, waarna ik aan diverse keuringen (o.a. fokdagen en clubmatches) van de GRCN mijn medewerking heb mogen verlenen.

EV002
Ook voor mij nam het werken met de honden een steeds grotere plaats in, zowel op het gebied van jacht- als gedrag en gehoorzaamheidstrainingen. Ik behaalde mijn instrukteursdiploma en samen verzorgden wij ongeveer 10 jaar lang op verschillende lokaties de Golden Basis Opleiding in onze regio. Daarnaast ben ik gediplomeerd trimster voor honden van alle rassen, gespecialiseerd in het trimmen van spaniels en retrievers.

 

In 1989 werd onze kennelnaam geregistreerd en kort daarna werden de eerste 'of Northern Strain' golden retriever pups geboren. Het was in deze periode dat ook de eerste nova scotia duck tolling retrievers naar Nederland kwamen. Hadden we altijd geleerd dat er 5 retrieverrassen zijn, plotseling waren het er 6. We bleven het ras volgen wat resulteerde in de komst van ons eerste tollertje 'Sophie' uit kennel 'Under the Red Sky' in 1997. Op hun eigen pagina's leest u meer over onze goldens en tollers, waar wij nog steeds heel veel plezier mee en door beleven.

koos voorstellen

 

 

Voor meer informatie over (één van) beide rassen mag u altijd bellen of mailen zie contact.

 

Natuurlijk bent u na afspraak ook altijd van harte welkom.

 

 
puppy.gif